Start badminton vanaf 1 juli

Beste leden van BC Maasdroppers,

Zoals jullie wellicht hebben gehoord is het vanaf 1 juli weer mogelijk te sporten in sporthallen. Dat is natuurlijk mooi nieuws.

Ook in Maasgouw kunnen we weer vanaf 1 juli terecht in de Andreashal. De sporthal in Stevensweert blijft voorlopig gesloten.

Dit betekent dat we vanaf 1 juli weer starten met badmintonnen.

Voor de periode van 1 juli tot 10 juli kunnen we weer spelen op de volgende tijdstippen:

Maandag           18.00-20.00 uur               jeugd                   2/3 hal

Donderdag        20.30-22.00 uur               recreanten         2/3 hal                 22.00-23.00 uur               1/3 hal

Vrijdag                17.30-19.00 uur               jeugd                  2/3 hal

In de zomer periode, waarin de Andreashal normaal gesloten is, kunnen we nu doorspelen.

In deze periode, van 13 juli t/m 23 augustus, hebben we bij Menswel de volgende speeltijd aangevraagd:

Donderdag        19.00-20.30 uur               jeugd                   1/3 hal

Donderdag        20.00-23.00 uur               recreanten         1/3 hal                 Let op: we kunnen al beginnen om 20.00 uur, dit zal ook van toepassing worden voor het komend seizoen.

We spelen in deze periodes niet meer op de dinsdagmorgen omdat er te weinig animo was, en ook niet op de dinsdagavond omdat de sporthal in Stevensweert dicht blijft.

De condities waaronder er gespeeld kan worden kun je vinden op de volgende link van de badmintonbond:

https://www.badminton.nl/overzicht-berichtgeving-badminton-en-corona

Je vind hier onder andere een protocol waarin staat onder welke condities gespeeld kan worden, maar ook een vraag/antwoord rubriek.

Belangrijk punt is dat we kunnen spelen zonder dat we ons hoeven te houden aan de 1,5 meter regel, maar dat we buiten de baan ons wel moeten houden aan deze regel.

Jeugd onder de 18 jaar hoeft helemaal geen afstand te houden van elkaar maar wel van de trainers en andere volwassenen.

Ook kun je een opmerking vinden over het besmettingsgevaar via de shuttle. De kans op besmetting via de shuttle is klein maar niet onmogelijk. We bekijken nog of en welke maatregelen we hier zouden moeten treffen.

We gaan in de loop van de komende week nog een protocol ontvangen van Menswel waarin komt te staan onder welke condities we de sporthal mogen gebruiken.

Hier zal aangegeven worden hoe we gebruik moeten gaan maken van de kleedruimtes, toiletten, handenwassen bij aankomst/vertrek sporthal, gebruik van sporthal materialen, kantine, enzovoort.

We zullen jullie, zo gauw de informatie van Menswel is ontvangen, hier over inlichten via een mailbericht.

In de afgelopen maanden hebben we als recreanten niet kunnen spelen en de jeugd heeft maar een gedeelte van de tijd buiten kunnen trainen. In deze periode hebben we daardoor als club wel inkomsten gehad maar niet veel uitgaven.

Een gedeelte van de inkomsten willen we gaan gebruiken door het aanbieden van het doorspelen in de zomer.

Het overig deel van deze inkomsten willen we gebruiken voor de aanschaf van shirtjes met het Maasdroppers logo voor iedereen die dit wil hebben.

Ook een schenking van de Badmintonclub Pletters willen we gebruiken voor dit doel.

Dit betekent dat ieder lid, jeugd of recreant, gratis een clubshirt kan krijgen. We zullen vanaf 1 september gaan inventariseren wie er interesse hebben in een dergelijk shirt.

Voor de jeugdleden die bondscompetitie gaan spelen zijn de shirtjes al besteld, en ook zij vallen onder deze regeling (shirtje wordt gratis).

Ik hoop jullie vanaf 1 juli weer te kunnen zien in de sporthal.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat me dit dan weten.

Met sportieve groet,

Gerard Janssen, namens het bestuur van BC Maasdroppers