Wat is badminton

Sneller dan je tegenstander

Je hebt misschien al een paar keer badminton gespeeld. Op de camping, op school of bij jou in de straat. Maar je kunt het ook spelen op trainingen en wedstrijden. Dan speel je de shuttle niet zo lang mogelijk heen en weer, maar probeer je jouw tegenstander te laten missen. Je leert hiervoor allerlei snelle en technische bewegingen. Leuk om te weten…Badminton is de enige sport met een shuttle en de snelste racketsport ter wereld. Ontdek of badminton ook iets voor jouw is en doe een potje mee.

De Geschiedenis van Badminton

Badminton is al een hele oude sport. Vroeger werd er in India een spel gespeeld dat Poona heet en veel weg heeft van het huidige badminton. Engelse officieren introduceerden de sport vanuit India in Engeland. Omstreeks 1875 werd het spel intensief gespeeld op een Engels landgoed dat Badminton heet en daar heeft de sport zijn naam gekregen.

Badminton deeldiploma’s voor de jeugd

Het badminton deeldiploma systeem voor jeugdspelers is een leuke manier om een aantal badmintontechnieken te leren. Het bestaat in totaal uit zes diploma’s waarbij je steeds meer vaardigheden zult leren beheersen. Het examen wordt afgenomen door een examinator die erop let of de deelnemers de diverse onderdelen goed onder de knie hebben.