Nieuwsbericht April BCMaasdroppers

Beste leden van BC Maasdroppers,

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben weer gesproken.Er is een “openingsplan” in het kader van Corona. En wat staat daar nu in ten aanzien van binnensporten:

Stappen openingsplan

Het kabinet wil in 3 maanden de samenleving openen. Zodat deze zomer weer bijna alles kan. Soms onder voorwaarden. En als voorzorg houdt iedereen zich ook aan de basisregels tegen verspreiding van corona. Er zijn 6 stappen.

De 1e stap in het openingsplan is op zijn vroegst op 28 april 2021. Dan kunnen bijvoorbeeld de terrassen en winkels open. En wordt de avondklok afgeschaft. Dit wordt op 20 april besloten.

De 2e stap is op zijn vroegst op 11 mei. Dan kunnen er bijvoorbeeld weer mensen binnen sporten en gaat de muziekschool weer open. En dan kunnen ook bijvoorbeeld dierenparken onder voorwaarden open. Dit wordt op 3 mei besloten.

Dus, …….., misschien,……..als alles mee zit,……… kunnen we op 11 mei weer starten met badmintonnen. En anders een weekje, …….of twee, later.

Ik verwacht dat we dan weer mogen sporten met de beperkingen die we ook in de periode van half oktober tot half december hebben gehad. Dus afstand houden, geen gebruik maken van kleedruimtes, enz. Maar goed, er zit schot in de zaak, dat is mooi.

In mijn vorige “nieuws” had ik aangegeven dat we de contributie niet zouden gaan innen voor de maanden dat we niet hebben kunnen spelen.

Het ziet er naar uit dat dit ongeveer 5 maanden gaan worden, van half december tot half mei. De contributie wordt twee keer per jaar geïnd. In maart/april en in september/oktober. De contributie inning van maart/april is niet gedaan. Indien we half mei weer kunnen gaan spelen zullen we de maand die we aan contributie inning te kort komen verrekenen in september/oktober.

Voor het komende seizoen zijn er drie teams aangemeld bij de badmintonbond. Dit is een jeugdteam in de regiocompetitie U11, en in de bondscompetitie een team in de 7e divisie en een team in de 8e divisie. Laten we er van uit gaan dat deze competitie in september zonder beperkingen in het kader van corona door kan gaan.

Ik ga er van uit dat ik in mijn volgende “nieuws” kan aankondigen dat we weer kunnen/mogen starten met badmintonnen.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gerard Janssen

BC Maasdroppers