Competitie speelweek 1

Jong enthousiasme en oude rotten spelen samen bij BC Maasbracht ’97

Afgelopen weekend werden de eerste competitie wedstrijden van competitie seizoen 2015-2016 gespeeld. Anders dan normaal werd de thuiswedstrijd in Heel gespeeld, vanwege een tafeltennis toernooi in Maasbracht.

Voor enkele jonge spelers was het extra spannend, omdat zij voor de eerste keer competitie speelden. Aanpoten, en een leerzaam jaar zal het voor hun worden aangezien er onder de 15 jaar wordt gespeeld! Leerzaam is het ook op de trainingen, waar er dit jaar serieus in team verband getraind wordt. Extra aandacht zal er tijdens de trainingen zijn voor de 8 onderdelen die tijdens de competitie aan bod komen. Te weten: 2x heren enkel, 2x dames enkel, 1x heren dubbel, 1x dames dubbel en 2x mix.

Elke wedstrijd is 1 punt waard, waardoor er dus 8 punten in totaal te verdelen zijn.

Bij de jeugd kan het gebeuren dat er een heren team van de tegenstander komt opdraven, zoals afgelopen weekend het geval was. In dat geval spelen twee of drie jongens als dame. Dat is even wennen, voor de eerste keer competitie en dan ook nog als meisje tegen een jongen moeten enkelen of dubbelen! Ondanks de onbekendheid en de spanning is er toch een wedstrijd gewonnen door Roan in een mooie drie setter.

Een heel ander beeld heerst bij de senioren. Voor de twee heren is de 4e divisie allang gesneden koek. De tegenstanders zijn bekenden, en sterkte en zwaktepunten zijn ook in beeld. De ervaren rotten van de club spelen voor het 5e aan een volgende seizoen in de landelijke 4e divisie. Daarnaast heeft Samantha vorig jaar al mee gespeeld in de 4e divisie waardoor zij makkelijk meevloeid. Voor Lieke en Jill is het landelijk spel een nieuwe uitdaging, maar we hebben er veel vertrouwen in dat zij zich zullen kunnen optrekken aan dit niveau. Afgelopen weekend heeft team 1 in ieder geval al met een 5-3 winst kunnen afsluiten.