Jantje Beton collecte 2015

Net zoals vorig jaar doet onze vereniging weer mee aan de Jantje Beton collecte. Tijdens deze collecte zamelen we geld in voor onze vereniging.

De collecte week is van 9 t/m 14 maart. Je ontvangt de collectebus van tevoren, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je wilt collecteren krijgt een collecte-wijk aangewezen in de buurt van je woning.

Voor deze collecte kun je je opgeven door het opgaveformulier (zie mailbericht) in te leveren bij Laurens of op de training bij één van de trainers. Opgeven kan t/m maandag 2 maart 2015!

Jantje Beton:
Eén op de vijf kinderen in Nederland speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen en tweeëntwintig procent speelt niet of slechts eenmaal per week vrij buiten. Dat is alarmerend. Buitenspelen is dus niet zo vanzelfsprekend als het moet zijn.

Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen hun buurt leuker te maken. Zij hebben volgens het verdrag van de Kinderrechten het recht om buiten te spelen en invloed op hun eigen speelomgeving uit te kunnen oefenen. Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken.