BCM ’97 kampioen op het LJK

Afgelopen weekend vonden de Limburgse Jeugdkampioenschappen plaats in de sporthal te Roermond. Vanuit BCM ’97 hebben een zestal spelers meegedaan om de strijd ‘beste Limburgse badmintonner of badmintonster’. De deelnemers van BCM waren: Daphne van den Berg, Martijn van den Berg, Bart Linssen, Bart Smits, Yaël de Bot en Ids Lagerweij.

Bart en Bart mochten zaterdagmiddag aantreden voor hun enkels en zaterdagavond voor de dubbel. Jammer genoeg wisten beide heren hun partijen niet te winnen, waardoor zij op de eerste dag van het toernooi waren uitgeschakeld.

Yaël en Ids speelden ook eerst hun enkels en ’s avonds hun dubbelpartij. Voor hen verliepen de wedstrijden een stuk beter dan de andere heren. Yaël wist al zijn partijen te winnen. Ids wist één van de twee enkels te winnen, waardoor hij helaas niet door was met de enkel. Door de winst in de dubbel mochten Yaël en Ids toch beide aantreden op de zondag.

Martijn mocht zaterdagochtend al vroeg beginnen met zijn eerste enkelpartij. De eerste partij werd verloren, maar de andere twee enkels werden wel gewonnen. Helaas was dit niet voldoende om door te gaan. In de dubbel en de mix wist Martijn niet te winnen met zijn partners.  Het toernooi was voor Martijn ook afgelopen.

Daphne begon al vroeg op de zaterdag aan haar partijen. De eerste enkel werd verloren, maar de andere twee enkels werden dik gewonnen. Ook in de dubbel wist Daphne met haar partner te winnen op de zaterdag. Jammer genoeg werd in de mix één partij verloren, waardoor ze uitgeschakeld was in de mix. Daphne wist echter met de enkel en dubbel door te komen naar de zondag.

Zondag waren de deelnemers gehalveerd, maar Yaël, Ids en Daphne gingen de strijd voor de titel wederom aan. Yaël wist zijn eerste enkelpartij nog te winnen, maar verloor vervolgens de tweede enkel. De herendubbel van Yaël en Ids werd ook verloren. Beide heren waren uitgeschakeld op alle onderdelen.

Daphne mocht al om 09.00u haar eerste enkelpartij op de zondag spelen. Deze werd gewonnen, waardoor Daphne in de halve finale kwam te staan. Jammer genoeg verloor ze deze halve finale, maar mag ze erg tevreden zijn met haar 3/4 plaats. Met een walkover in de dubbel zijn Daphne en haar partner eerste geworden. Dit is heel knap!

Al met al was het weer, zoals ieder jaar, een geweldig toernooi met mooie en spannende wedstrijden. Daphne van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties!!

Winnaars 1